Publicerad den Lämna en kommentar

Bilradio lämplig för Toyota. 2020-modeller

Toyota bilradio kan övertyga med många fantastiska funktioner. Det erbjuder utmärkt mottagningskvalitet när du spelar låtar eller meddelanden, men kan göra mer än bara radio. Tack vare GPS-navigeringen kan du inte gå vilse på vägen till din destination och välja en optimal rutt för resan. Den stora pekskärmen är särskilt användarvänlig och mycket enkel att använda.

En Toyota-bilradios utrustning har en kapacitiv pekskärm som gör att du kan rotera, zooma, skjuta etc. bilder och erbjuder särskilt enkel hantering. Toyota bilradio erbjuder vanligtvis DAB + -stöd, med hjälp av vilken du kan ta emot den digitala radion på din enhet via en DAB + Plus-adapter. Så snart Toyota bilradio har en CD / DVD-spelare kan du lägga till dina favoritlåtar eller ljudböcker till radioprogrammet.

Toyota bilradio har i allmänhet också en subwooferutgång, så att du kan dra nytta av mycket god ljudkvalitet. Under längre resor kan du också titta på filmer eller videor i HD-kvalitet under pauser. Skärmspegelfunktionen kan användas för att överföra skärminnehållet på smarttelefonen till skärmen på Toyota bilradio. Denna funktion stöds endast av smartphones som har en USB-felsökningsfunktion. Detta är fallet med de flesta Android-telefoner och från iPhone 5. Viktigt: Skärmen på en iPhone 4 kan också speglas, men utan ljudöverföring.

Musikuppspelningen kan alternativt ske via Bluetooth-anslutning från smarttelefonen till Toyota bilradio. Eftersom bilradio vanligtvis har en USB-port kan du också spela musik från en MP3-spelare, surfplatta eller mobiltelefon. Dessutom har de flesta bilradior en AUX-ljud- eller videoingång samt en videoutgång (AV-OUT) och en ljudutgång (AV-OUT).

Belysningsfärgen på de flesta Toyota-bilradior kan ställas in efter önskemål och kan ändras beroende på ditt humör. Om du vill säkra dig med en kamera när du parkerar erbjuder Toyota bilradio en bakifrån kamera eller frontkamera ingång som du kan ansluta motsvarande enheter. En speciell höjdpunkt är det inbyggda Android-systemet – det erbjuder dig de funktioner som du redan känner väl från din smartphone eller surfplatta: Du kan enkelt ladda ner dina favoritspel, musik eller appar och använda dem som vanligt. Till exempel kan du använda Google Maps för att bestämma en rutt. Android-systemet möjliggör också internetanvändning via en WiFi-anslutning. Observera kostnaderna för WiFi-anslutning som gäller i din tariff. Internetanvändning kan medföra ytterligare kostnader.

CAN-bussanslutningen (Controller Area Network) är redan inbyggd i en Toyota-bilradio, vilket innebär att du enkelt kan ansluta en rattfjärrkontroll och använda den för att använda fordonet. Observera listan över kompatibla fordon: de listade Toyota-modellerna levereras med lämplig ram.

Publicerad den Lämna en kommentar

Bilradio lämplig för Mercedes. 2020-modeller

Precis som alla fordonsspecifika modeller i vår butik, inkluderar Mercedes bilradio en CAN-bussanslutning (Controller Area Network), dvs. en specifik Mercedes-anslutning inklusive en lämplig Canbus-adapter. Denna anslutning gör det enkelt att ställa in rattens fjärrkontroll. Dessutom ingår ofta en radiofjärrkontroll i leveransomfånget: den är ergonomiskt utformad och erbjuder snabb och säker hantering. Ett navigationssystem är integrerat i de flesta Mercedes bilradior.

Europa-kartmaterialet lagras i navigationssystemet. En GPS-antenn finns också på de flesta modeller. Detta leder dig säkert till din destination, även utanför Europa. Europa-kartmaterialet innehåller information för cirka 50 länder, inklusive Bulgarien, Island, Monaco och Vatikanen. Motsvarande programvara finns vanligtvis på ett microSD-kort. Detta finns redan i GPS-kortplatsen. Den dubbla lägesfunktionen är särskilt praktisk för att resa med familj eller vänner – den gör det möjligt att använda två olika bilradiofunktioner samtidigt, till exempel kan navigeringen visas framtill, medan filmer, videor eller musik spelas på baksätet med ytterligare skärmar kan. Musik och video- eller filmuppspelning är också möjligt via USB-kortplats eller Bluetooth. Du kan också spela filer från en MP3-spelare, mobiltelefon eller surfplatta via en ofta tillgänglig AV-ingång.

Med Bluetooth kan du ringa samtal under körning tack vare handsfree-funktionen med telefonbokfunktionen.

En Mercedes-bilradio har vanligtvis en stor pekskärm i HD-kvalitet, så att du inte behöver acceptera någon kvalitetsförlust när du spelar filmer eller musikfiler. Du kan också vanligtvis ställa in olika bakgrundsbilder.

Många Mercedes bilradioer erbjuder en speciell funktion i form av den inbyggda CD- och DVD-spelaren – detta är särskilt fördelaktigt om du vill lyssna på din favorit när du är på språng eller vill spela dina barns favoritfilm. Det är lika tänkbart att få tillgång till ljudböcker under långa bilturer, vare sig det är för underhållning eller lärande. Det finns mycket musik och variation på radion – det finns många stationer på olika frekvenser tillgängliga. Det intelligenta RDS-systemet säkerställer att enheten växlar till samma sändare vid en annan frekvens när det finns brus, utan att föraren behöver distrahera sig själv eller ingripa.

Sammantaget erbjuder Mercedes bilradio ett modernt underhållnings- och informationssystem för att vara på språng med ett utmärkt pris-prestanda-förhållande. När du beställer, notera listorna över kompatibla fordon – om din bilmodell finns på listan kommer Mercedes bilradio att levereras med lämplig installationsram.

Publicerad den Lämna en kommentar

Bilradio lämplig för VW. 2020-modeller

De fordonsspecifika VW-bilradioerna har en CAN-bussanslutning (Controller Area Network). Detta möjliggör en rattfjärrkontroll utan behov av ytterligare anslutningar. Om din VW-modell ingår i listan över kompatibla fordon kommer VW-bilradio att levereras med rätt ram. Det gör saker och ting mycket enklare – du måste bara ansluta enheten korrekt och den är klar att användas. Bilradior med en USB-anslutning eller en AUX IN-ingång erbjuder en ytterligare fördel. Du kan använda anslutningarna för att spela ljud- och videofiler från en MP3-spelare, IPod eller smartphone och för att ladda olika prylar.

Om du vill komma till din destination säkert och snabbt, behöver du ett navigationssystem av hög kvalitet. Många VW-bilradioer har integrerade navigationssystem med kartmaterial för Europa. En extra GPS-antenn (”Global Positioning System”) tjänar till att förbättra signalens mottagningskvalitet och erbjuder ytterligare fördelar på detta sätt. Om resan fortsätter utanför Europa kan du också ladda ner navigationsappar som Google Maps från VW-bilradior med Android-system. Spel, musik och filmer finns också tillgängliga som appar eller online. Filmer, musik eller spel kan ge underhållning på längre resor. Observera att det kan finnas extrakostnader för en trådlös anslutning via din internetleverantör. Användningen av en VW-bilradio är vanligtvis möjlig intuitivt med stora skärmskärmar för pekskärm.

Bluetooth-funktionen kan också ge olika under körning. Denna funktion kan användas för att spela ljudfiler (musik eller ljudböcker) samt videor från mobiltelefonen på bilradio. Den handsfree-funktionen eller möjligheten att handsfree-ringa vid ratten utan att behöva ta mobiltelefonen i handen är särskilt billig på längre resor (vilket skulle vara ett administrativt brott). Bluetooth handsfree-funktion gör det också möjligt att använda telefonboken, vilket innebär att du kan få åtkomst till uppringda och sparade telefonnummer.

Om du gillar att lyssna på radion när du är på språng kan du verkligen njuta av VW-bilradio – de flesta modeller tar emot radiostationer via AM / FM-frekvenser eller via den nyare digitalradio DAB / DAB + (Digital Audio Broadcasting). I alla fall kan du anta god störningsimmunitet och ett stort antal sändare. Men om signalen avbryts växlar det inbyggda RDS-radiodatasystemet (Radio Data System) automatiskt till alternativa frekvenser för samma radiostation med bättre mottagning. Så snart du är i bilden av vilka funktioner din nya VW-bilradio ska ha kan du söka efter en lämplig modell i vår butik. Du hittar all nödvändig information i de noggrant sammanställda produktbeskrivningarna.

Publicerad den Lämna en kommentar

Bilradio lämplig för BMW. 2020-modeller

Liksom alla fordonsspecifika modeller har BMW-bilradio en CAN-bussanslutning (Controller Area Network), så att rattens fjärrkontroll omedelbart är möjlig. Observera listan över kompatibla fordon: de listade modellerna levereras med lämplig ram. Du behöver bara ansluta bilradio så kan du börja använda den.

Speciellt högkvalitativa BMW-bilradioer har ett integrerat navigationssystem, inklusive kartmaterial för Europa. Många bilradiomodeller är utrustade med Android-systemet, vilket innebär att du kan ladda ner spel och appar till enheten som vanligt. Till exempel kan spel, musik eller filmer laddas ner och spelas på bilradioskärmen. Du kan utöka det befintliga kartmaterialet genom att ladda ner Google Maps och använda appen som navigationshjälp när du är på språng.

De flesta skärmar har en pekskärmsfunktion och är därför särskilt enkla och intuitiva att använda. Med en extra Bluetooth-funktion kan du spela ljudfiler från din mobiltelefon på bilradio. En handsfree-funktion eller handsfree-ringning vid rattet är också möjlig via Bluetooth. För att kunna använda mobiltelefonens telefonfunktion som vanligt är det också möjligt att överföra den från telefonboken, vilket innebär att du har Bluetooth-åtkomst till de valda och sparade telefonnumren på bilradioen.

Via en extra USB-port kan du ladda din mobiltelefon / surfplatta och andra enheter eller spela musik- och videofiler på den stora bilradioskärmen. Även om enheten kan göra mer än bara radio, kan du njuta av flera radiostationer med AM / FM-radio eller digitalradio DAB / DAB + (Digital Audio Broadcasting). Med dessa radiosystem kan du förvänta dig god störningsimmunitet och ett större utbud av sändare. Det inbyggda RDS (Radio Data System) radiodatasystemet säkerställer att enheten växlar till alternativa frekvenser med bättre mottagning av samma radiostation när det finns brus, utan att föraren behöver distrahera sig själv. För att undvika att distrahera föraren har de flesta bilradiomodeller också den så kallade dimningsfunktionen – detta gör det möjligt att stänga av bilradio när du är på språng så att skärmen inte bländar.

Observera produktinformationen för de enskilda BMW bilradiomodellerna – där hittar du alla funktioner som den valda enheten har.

Publicerad den Lämna en kommentar

Bilradio lämplig för SEAT. 2020-modeller

Bilradioerna för Seatfordon har en CAN-buss (Controller Area Network) -anslutning, som möjliggör en rattfjärrkontroll utan ytterligare ledningar. Seatbilradio levereras med lämplig monteringsram så snart din bil visas i listan över kompatibla fordon i produktbeskrivningen. Seat bilradio erbjuder många fantastiska funktioner som gör varje resa till en upplevelse. Musikälskare skulle vara nöjda med AM / FM-bilradioen. Många modeller är utrustade med RDS-funktionen. Denna funktion säkerställer perfekt mottagning eftersom Seat bilradio automatiskt växlar till andra tillgängliga frekvenser för samma sändare när det finns brus eller andra signalstörningar.

Många Seat-bilradioar är utrustade med DAB / DAB + digitalradio. Digitalradio erbjuder flera fördelar – visning av titeln och artisten samt en mycket större variation av stationer. Inte bara aktuell musik utan också aktuella nyheter finns på bilradioen: På det här sättet får du information om eventuella trafikstockningar eller nödsituationer på din rutt. Om en byte av radio önskas kan enheter som mobiltelefoner, surfplattor eller MP3-spelare anslutas till Seat bilradio via USB eller AUX-IN. I detta fall kan videofiler och filmer också spelas. Föraren kan bara njuta av de moderna HD-bildskärmarna i storformat under pauser, medan videofunktionen också är tillgänglig för passagerarna i baksätet under körning. Om barn reser kan det göra resan mer varierad och avslappnad.

Dataöverföring via Bluetooth är också tänkbart – oavsett om det finns musik, filmer eller ljudböcker. Bluetooth-funktionen hjälper också föraren att ringa handsfree-samtal under körning, så att mobiltelefonen inte tas i handen och samtalet kan göras via bilens radioradio. De vanliga telefonfunktionerna för mobiltelefonen – sista uppringningsnummer, missade samtal och liknande finns också via Bluetooth. För mindre distraktion under körning kan dimningsfunktionen också aktiveras – skärmen kan snabbt stängas av om den till exempel skulle bli bländande.

Många Seat-bilradioer erbjuder också en parkeringssensoranslutning och anslutningar för en backkamera. Om du vill ha motsvarande funktioner bör du ta en titt på produktbeskrivningen – alla funktioner i Seat bilradio visas där.

Publicerad den Lämna en kommentar

Installation av en bilradio

Du behöver inte vara expert för att installera en modern bilradio. Du behöver bara veta grunderna, vilket vi kort kommer att förklara nedan.

Du kan installera en bilradio på två olika sätt:

 • via ISO-stereokontakten utan CAN-buss;
 • med CAN-buss.

Vad är ISO-formatet och hur är det anslutet?

Vanligtvis har alla moderna bilar en ISO-anslutning för en bilradio. Allt du behöver göra för installationen är:

 • Anslut ISO-anslutningen till fordonets ISO-port;
 • Anslut ISO anslutning till bilradion;
 • Montera bilradioen i instrumentbrädan och säkra den med konsolerna.

Om det inte finns någon ISO-kontakt kan du ansluta den med följande kablar:

 • Batteridriven kabel – vanligtvis gul, ibland röd.
 • ACC kabel informerar bilradion, att systemet är strömförsörjd. Detta är nödvändigt för aktiveringen av bilradion. Normalt är ACC kabeln röda och något mindre än huvudströmförsörjningen. Om det inte finns någon ACC-kabel är tillgänglig, kan du ansluta den till cigarettändar eller tändningen.
 • Jord linje, mestadels svart.
 • ILL (belysningar) tråd används för att slå på bilstereo belysningen samtidigt med antingen strålkastarna eller fender lampor av fordonet.
 • Strömantennkabeln (ANT). Om det finns en antennförstärkare, kan kabeln användas till bilradion och sedan leverera denna förstärkare med ström. Den kan också användas som en signal för en utdragbar antenn, men inte alla bilradioapparater är utrustade med dem.
 • Den bakre-view-kabeln tillåter aktivering av backningskameran. Du kan ansluta den här kabeln till backljuset.
 • högtalarkablarna är gemensamt anslutna till en sammansatt utsignal.

Ett kretsschema skrivs vanligtvis ut på bilradio. Därför måste du studera detta diagram noggrant innan du ansluter, såväl som kopplingsschemat för din bil, så att du inte förvirrar kablarna, eftersom deras färg kan variera med olika modeller.

Vad är CAN-bussen och hur är den ansluten?

CAN-bussen är en standard som utvecklats av Robert Bosch särskild buss. Han används för att ansluta mikrokontroller och anordningar till de elektroniska styrenheterna (ECU). Det är därför mycket vanligare i dagens fordon än tidigare ”kabelnät”.

När du använder CAN-bussen måste följande rader anslutas:

 • Huvudström;
 • Negativ;
 • CAN-busskablar, vanligtvis med en adapter för anslutning;
 • Högtalarkabel.

Alla andra element som belysning, backkamera och andra använder CAN-bussen, vilket gör anslutningen av bilradio mycket enklare och snabbare.

Publicerad den Lämna en kommentar

1DIN vs. 2DIN-bilradio: typer, funktioner och jämförelser

Idag kan man knappast föreställa sig en modern bil utan ett ljudsystem, vars huvudkomponenter är en bilstereo eller en mottagare. Funktionerna för dessa enheter har ökat avsevärt de senaste 10-15 åren, vilket är bra å ena sidan, men å andra sidan kräver det förare att fatta ett mycket svårt beslut. För att göra ditt liv enklare kommer vi att informera dig om 1-DIN och 2-DIN bilradio, deras typer, egenskaper och andra viktiga saker som varje köpare borde veta.

De viktigaste fördelarna med en modern bilradio

Fram till nyligen var bilstereo-funktionen begränsad till att spela CD-skivor eller till och med kassetter och FM-radio. De flesta av dem har för närvarande följande funktioner:

 • СD / DVD-spelare;
 • Uppspelning av alla vanliga multimediafilformat från USB-stick och SD-kort;
 • Spela musik på din telefon och strömma via Bluetooth till din bilradio;
 • Stor LCD-skärm och videouppspelning;
 • GPS-navigering
 • Trådlös Wi-Fi-, 3G- eller 4G-anslutning;
 • Synkronisering med din smartphone så att du kan spela samtal via dina bilhögtalare;
 • Kontrollera den smarta enheten genom att röra vid bilens display;
 • Videospel etc.

Dessutom kan det finnas ytterligare funktioner som daglig planerare, kalender etc. Det som är säkert är att inte alla modeller är utrustade med dessa funktioner. Ju bättre den är utrustad, desto mer kostar den. Om du till exempel inte behöver GPS-navigering behöver du inte betala extra.

1DIN bilradio

För kompatibilitet, d.v.s. Möjligheten att installera en bilradio i en bil, det finns standarddimensionerna för ljudsystemet i ett fordon – 1DIN och 2DIN, dvs storleken på enhetens kaross.

I början av 1980-talet betonade biltillverkarna vikten av standarder för storleken på bilradioerna. DIN antogs som en internationell standard 1984 och används fortfarande i dag. Denna standard gör det möjligt för förare att installera sin bilradio utan att ändra utseendet på fordonets inre, instrumentpanel eller instrumentbräda. 1-DIN-bilradioerna har en standardstorlek på 178 × 50 mm och kan ha valfri längd inom rimliga ramar.

Funktionalitet

De flesta förare tycker att 1-DIN-stereo är mindre funktionell än sin ”storebror” 2-DIN-stereo. Naturligtvis finns det en liten sanning i det, men inte allt – som bara påverkar gamla modeller. Kvaliteten på moderna enheter är jämförbar, de kan ha en utfälld skärm såväl som en USB-port och en kortläsare.

Så om du har en instrumentbräda enligt 1-DIN-standarden, behöver du inte förstora den.

2DIN bilradio

Som redan nämnts har två-DIN-bilradioerna en annan storlek, de är dubbelt så höga som den enda DIN-standarden – 178 × 100 mm. Därför är närvaron av en pekskärm i en modern bilradio obligatorisk. En annan funktion hos de flesta modeller är stöldskydd: panelen är inte helt avtagbar, bara den främre delen med dubbla knappar. Andra funktioner beror på modellen.

Kom ihåg att det finns 1,5 DIN-bilradio förutom 1 och 2 DIN-standarder. De är 75 cm höga och 1,5 gånger högre än 1-DIN.

Publicerad den Lämna en kommentar

Ny generation Android-bilradio

Googles Android är världens mest populära operativsystem som styr inte bara smartphones, utan också bärbara datorer, surfplattor, tv-apparater, smartur och till och med kylskåp. Inte konstigt att Android också används i bilradio.

Vad är Android för en bilradio? Om du har Android som operativsystem betyder det att din enhet är tillräckligt kraftfull. Detta operativsystem erbjuder också följande fördelar:

 • ger enkel åtkomst till alla funktioner på enheten;
 • säkerställer snabb och korrekt drift av bilradio;
 • låter dig ladda ner ytterligare appar från Google Play Store;
 • Googles synkronisering mellan alla dina Android-enheter.

Med andra ord, Android-enheter kännetecknas av deras olika möjligheter.

Observera att olika moderna enheter kan köra olika versioner av Android-plattformen. De vanligaste versionerna är:

 • Android 5 – Idag är detta operativsystem föråldrat och kan snart försvinna;
 • Android 6, 7, 8 – detta operativsystem är inte heller nytt, men kan fortfarande hittas på många enheter eftersom det inte kräver mycket kraftfull hårdvara och är tillräckligt snabbt och stöds av alla moderna applikationer för Android;
 • Android 10 – tills nyligen var det den senaste versionen av Googles operativsystem. En av de mest slående nya funktionerna i Android 7 är förstklassig multitasking och andra funktioner, särskilt för apputvecklare.

Google släppte nyligen en ny version av sitt operativsystem – Android 11, och därför kommer det snart att vara utrustat med detta system för bilstereon. Men det måste sägas att det inte finns några större skillnader mellan versionerna av Android för förare, eftersom en bilradio inte är en smartphone trots allt.