Bilradio med navigationssystem

Vilken bilradio kan inte bara spela musik utan har också GPS-funktion? Det stämmer, det är bilradion med navigering!

Vad är navigationssystemet?

Navigationssystemet är ett tekniskt system som använder information för att bestämma en väg till en viss plats.

När du har angett destinationen söker GPS-systemet efter den snabbaste och kortaste vägen. Om föraren väljer en annan rutt på grund av oförutsedda omständigheter hittas en annan marschväg automatiskt.

Bilradio 1 DIN och 2 DIN med navigator

När det gäller bilradioapparater med navigering sker navigeringen i dubbel-DIN-format via inbyggd GPS-teknik. Alla våra 2 DIN-bilradioapparater och vissa av våra 1 DIN-bilradioapparater har integrerade GPS-kartor. Kartorna visas på pekskärmsmonitorer i storlekar på upp till tio tum diagonalt. Navigationsinstruktioner visas utöver enhetsskärmen i fordonets cockpitdisplay.

Mobiltelefonen nås via Bluetooth. På baksidan av bilradion med navigator finns också många anslutningar: för bakre kameror som underlättar vid backning, mikrofoner för handsfree-samtal, GPS-antenner, WiFi, extra förstärkare, rattfjärrkontroll.

Parkeringsassistenten är en stor hjälp för föraren vid backning och parkering. Funktionen hjälper dig att se hinder som du inte kan se i sidospegeln.

WiFi-anslutningen gör det mycket enkelt att uppdatera GPS-kartor. Bland annat bestäms också körhastigheten. Det är inte bara polisen som är intresserad av sådana uppgifter, utan även försäkringsbolagen har stor nytta av dem.

En stor fördel med bilradio med navigationssystem är den bättre integrationen i bilen. Enheterna med många sensorer och förarassistanssystem är anslutna i fordonet och integrerade i cockpitens driftskoncept.

Signalen från en bilradio med GPS är stabilare än signalen från en smartphone eller ett bärbart navigationssystem. Bättre mottagning ges av bilens inbyggda antenner. Vid dålig mottagning i tunnlar och på underjordiska parkeringsdäck kan det inbyggda navigationssystemet bestämma bilens position enligt data från hastighetsmätaren och positionssensorerna.

I cockpitdisplayen visas olika tilläggsinformation, t.ex. GPS-information och körhastighet. Dessa uppgifter varnar dig för för hög hastighet och garanterar dig en bra och säker resa.

Ljudet från navigationssystemet avbryter inte musiken. Musiken sänks en aning när det är viktig information som ska överföras av navigationssystemet. Den medföljande bilradion med navi gör det lättare att använda radion, eftersom du bara fokuserar på en enhet. På så sätt är du mer uppmärksam eftersom allt finns inom räckhåll på en viss plats.

Användningen av en bilradio med navigationssystem sparar kostnader eftersom den nödvändiga datorkraften redan finns tillgänglig.

Med vår pålitliga bilradio med navigationssystem kommer du alltid fram säkert och avslappnat. Oavsett om du kör till jobbet på morgonen eller tar en bilresa med vännerna har vi rätt bilradio med navigationssystem för alla. Med förarassistansfunktioner kommer du att nå din destination ännu mer stressfritt!

En av våra bilradiomodeller med navigationssystem XOMAX XM-DN776

Lämna en kommentar