Bilradio lämplig för VW. 2020-modeller

De fordonsspecifika VW-bilradioerna har en CAN-bussanslutning (Controller Area Network). Detta möjliggör en rattfjärrkontroll utan behov av ytterligare anslutningar. Om din VW-modell ingår i listan över kompatibla fordon kommer VW-bilradio att levereras med rätt ram. Det gör saker och ting mycket enklare – du måste bara ansluta enheten korrekt och den är klar att användas. Bilradior med en USB-anslutning eller en AUX IN-ingång erbjuder en ytterligare fördel. Du kan använda anslutningarna för att spela ljud- och videofiler från en MP3-spelare, IPod eller smartphone och för att ladda olika prylar.

Om du vill komma till din destination säkert och snabbt, behöver du ett navigationssystem av hög kvalitet. Många VW-bilradioer har integrerade navigationssystem med kartmaterial för Europa. En extra GPS-antenn (”Global Positioning System”) tjänar till att förbättra signalens mottagningskvalitet och erbjuder ytterligare fördelar på detta sätt. Om resan fortsätter utanför Europa kan du också ladda ner navigationsappar som Google Maps från VW-bilradior med Android-system. Spel, musik och filmer finns också tillgängliga som appar eller online. Filmer, musik eller spel kan ge underhållning på längre resor. Observera att det kan finnas extrakostnader för en trådlös anslutning via din internetleverantör. Användningen av en VW-bilradio är vanligtvis möjlig intuitivt med stora skärmskärmar för pekskärm.

Bluetooth-funktionen kan också ge olika under körning. Denna funktion kan användas för att spela ljudfiler (musik eller ljudböcker) samt videor från mobiltelefonen på bilradio. Den handsfree-funktionen eller möjligheten att handsfree-ringa vid ratten utan att behöva ta mobiltelefonen i handen är särskilt billig på längre resor (vilket skulle vara ett administrativt brott). Bluetooth handsfree-funktion gör det också möjligt att använda telefonboken, vilket innebär att du kan få åtkomst till uppringda och sparade telefonnummer.

Om du gillar att lyssna på radion när du är på språng kan du verkligen njuta av VW-bilradio – de flesta modeller tar emot radiostationer via AM / FM-frekvenser eller via den nyare digitalradio DAB / DAB + (Digital Audio Broadcasting). I alla fall kan du anta god störningsimmunitet och ett stort antal sändare. Men om signalen avbryts växlar det inbyggda RDS-radiodatasystemet (Radio Data System) automatiskt till alternativa frekvenser för samma radiostation med bättre mottagning. Så snart du är i bilden av vilka funktioner din nya VW-bilradio ska ha kan du söka efter en lämplig modell i vår butik. Du hittar all nödvändig information i de noggrant sammanställda produktbeskrivningarna.

Lämna en kommentar